Tjusningen i att anmäla sig…?

Klockan är 20:21. För 21 minuter sedan öppnades alltså anmälan till Vansbro Triathlon. Av kommentarerna på Facebook att döma verkar det som att sidan är överbelastad och ingen kan anmäla sig just nu. Innan har det skickats ut massor mail och skrivits på hemsidor: “Anmälan öppnar 20:00 den 5/12 – Missa inte!!!

Platserna till tävlingen Ö-till-Ö kommer att lottas ut bland dem som köper en lott för 300 kr. Ironman i Kalmar sålde slut på ett par timmar (om jag minns rätt), trots att startavgiften är 440 Euro (+ 5% active administration fee). Göteborgsvarvet (som går i maj) blev fullt i september. När 62 000 hade anmält sig (Dessutom kan man skriva ut ett “anmälan-diplom“, som visar att man är anmäld…). Stockholm Marathon kostar knappt 1000 kr, och man måste anmäla sig senast 15 februari (om det inte kommit in drygt 21 000 anmälningar tidigare än så).

Det är helt säkert grymma, välorganiserade tävlingar som bjuder på något extra.  Jag skulle gärna vara med i flera av dem om man bara ser till själva tävlingen. Men jag blir avtänd.

Men det blir lite som att det svåraste, den största prestationen, är att att faktiskt anmäla sig. Vaka vid datorn vid rätt tidpunkt, ha lite tur att komma fram, betala massor med pengar* nästan ett år före tävlingen. Kanske är jag inte tillräckligt passionerad. Men jag går inte igång på det.

Jag går och tränar istället för att sitta vid datorn. Och anmäler mig till de mindre men ack så sköna loppen, som Jungfruloppet på Gotland, duathlon-cupen, Saltarö Ultimate och Sövde Halvironman.

För övrigt tycker jag att hundägare ska plocka upp hundbajs som ligger mitt på gångvägen även om det har varit snökaos tidigare under dagen.

Och anmälan till Vansbro Triathlon… den stängdes igen och kommer öppna den 10/12 kl 21 istället…

* Jag ska inte gnälla på höga startavgifter, inte nu i alla fall. Det kostar att anordna lopp. Och eftersom det är tryck efter platserna så tycker ju uppenbarligen inte marknaden att priset är för högt.

This entry was posted in Tävling. Bookmark the permalink.

7 Responses to Tjusningen i att anmäla sig…?

 1. Jan-Erik says:

  Bara till att hålla med. La ner iden med Vansbrotriathlon för ett par veckor sedan.
  Sa till en löparvän som frågade om hon skulle klara av en “Svensk Klassiker”-
  Lyckas du bara anmäla dig till de olika tävlingarna så är det inget problem.
  Tror att gemeneman snart har tröttnat. Tills dess tar jag de mindre och mysigare loppen.

  • admin says:

   Ja, det ligger en hel del i det… det svåraste med en svensk klassiker är att anmäla sig. Men kanske kan även det vara en krydda i livet, att få plats på ett eftertraktat lopp? Det påminner mig om att få biljetter till en populär konsert eller fotbollsmatch. Jag har aldrig gått igång på det. Har hellre tittat på de lokala banden eller på tv… men vi är olika.

 2. Thomas says:

  Gillar verkligen din blogg Anna. Är själv född och uppvuxen i en idrottsfamilj och har varit aktiv inom sporten du inte tycker är “sexig”? Eller du tyckte att det fanns andra sporter som var sexigare eller liknande :). Älskar också det där med att prova sina egna gränser och utmana sig själv som du går igång på.

  Från att ha varit i en lagidrott i 20 år, så är just detta med individualism och upptäcka individens egna resurser idag den stora passionen. Har ej varit aktiv i något på ett tag tyvärr, men att läsa din blogg och dina resor i livet tar tag i mig. Tack Anna!

  • admin says:

   Tack själv, Thomas! Det värmer verkligen att höra! Och jag tror att jag får göra ett förtydligande om det här med sexiga sporter… :)

 3. Thomas says:

  Hej Anna!!

  Jag läste ditt nya inlägg om sexiga sporter. Jag tycker det var en talande bild. Just en av anledningarna att jag idag älskar den typen av idrott som du sysslar med. Individens utvecklande av sig själv och utmanande av sig själv, sina egna krafter och resurser. Älskar det! Tack för ditt fina inlägg.

 4. Thomas says:

  Hej Anna!

  Uppfattade ditt inlägg fel. Men det du nämner i inlägget har för mig en poäng. Likadant med simningen osv. Simning är också väldigt roligt enligt mig, längskidor är som du beskriver en graciöst och vacker idrott att titta på. Som jag ser det.

  Tack Anna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *