The Griffin Trophy 2012 – etapperna

The Griffin Trophy är en tävling för 7-mannalag som Scania arrangerar varje år. Fem etapper som verkligen sätter fysik, mental prestation, strategi och teamwork på prov. I år gick tävlingen på Bosön och etapperna var såhär:

Fredag kväll: 1,5 h Frågesport för att få ett pussel som blev en karta med obligatoriska kontroller och bonuskontroller som skulle tas innan maxtiden var slut. Hela laget sprang tillsammans.

Lördag morgon: 4 timmar rogain (jaga orienteringskonrtoller) + lösa klurigheter. Med tillägget att kontrollerna bara var öppna för stämpling under vissa korta tidsfönster.

Lördag lunch: 20 st “minuten”-tävlingar, ni vet TV-programmet där de tävlande ska göra mer eller mindre hopplösa utmaningar på en minut.

Lördag eftermiddag: 2 timmar för att konstruera en lyftkran av några träribbor, ett snöre, lite spik och ett par bultar som klarar att lyfta och flytta block enligt speciella instruktioner. Bara det att den som löste uppgiften först fick flest poäng…

Söndag morgon: 2 timmar springa runt i skogen mellan olika kontroller för att “köpa och sälja” olika råvaror för att kunna tillverka hamburgare och cyklar och samla bonuspoäng.

This entry was posted in Tävling. Bookmark the permalink.

One Response to The Griffin Trophy 2012 – etapperna

  1. Pingback: Griffin Trophy 2012 | Anna Pernestål

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *