Saltarö Ultimate

I lördags morse ställde jag upp bredvid 59 andra triathleter och motionärer på stranden i Saltarö. Det var dagsför Saltarö Ultimate – 500 m simning, 15 km cykling och 5 km löpning.

Formen var väl inte direkt spetsad, kände fortfarande av KK-joggens kvartsmara lite i benen och min systers bröllopsmiddag kvällen före i resten av kroppen. Men solen sken och livet var mysigt.

Starten gick och vi fick springa ut i vattnet. Hittar ett fint flyt, det känns bra att simma. Kanske bättre än någonsin tidigare. Särskilt mot slutet, jag kunde simma om flera stycken under andra halvan. Cykling på grus och asfalt, kändes brutalt tungt, men det visade sig att jag hade fjärde snabbaste tiden och vara bara en minut långsammare än den snabbaste.

Löpningen, på allt från grusväg till obanad terräng, var nära katastrof. När vi skulle upp  för ett brant berg var jag nära att sätta mig ner och grina. Men på något sätt tog jag mig samman och kom upp. Och fick avsluta med att riva av en riktigt schysst spurt in mot mål.

Glad och trots allt rätt nöjd får jag ta emot förstapriset i damklassen. Knappa två minuter efter herr-segraren. Nästa år, då ska jag banne mig vara först av ALLA.

Tack Saltarö Joggers för en väl organiserad och mycket trevlig tävling!

This entry was posted in Tävling. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *