Om att missa loppen

Igår var det Stockholm Marathon och Utö Swimrun. Jag hade många vänner och bekanta som deltog, och mitt sug att träna och springa var ännu större än på länge. Martin Karlsson från Nocout.se konstaterade att han samlade på “jag-tränar-inför”-tröjor snarare än finisher-tröjor. Jag känner mig lika dan. Enda undantaget att jag just nu inte ens kan träna inför…

Jag skulle göra min efter-mamma-come-back i vintras, och åka Birkebeinerrennet på skidor. Hela loppet ställdes in ca 15 minuter före start. Sen skulle jag göra come back i Le Grand Tour, en lång multisporttävling, men så fort jag började skruva upp distanserna på löpningen kom hälsporren som ett paket på posten. Sen skulle jag vara med i Ride of hopes sub-8-klunga på Vätternrundan. Loppet har inte gått än, men jag har fått kliva av eftersom jag har haft sådana problem med magen under stora delar av våren att jag inte kunnat äta och än mindre träna hårt.

Nu räknar jag till fjortonde dagen på min förkylning, och undrar om jag kommer kunna köra Halvvättern nästa lördag som planerat.

Ibland känns det lite segt och motigt. Men då biter jag i kudden och tänker på glass, sätter mig vid symaskinen och skapar något, och låter tankarna leta efter nya vägar.

This entry was posted in Cykling, Tävling, Träning. Bookmark the permalink.

One Response to Om att missa loppen

  1. Vl says:

    Den där glassen låter god. Du är stark, allt kommer, viktigast att inret & knoppen och alla de inre organ mår väl……

    KRAM!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *