Om att bli störd av Felix – fifteen minutes och fame

Fredag 4 Oktober, 19:30. Fifteen minutes of fame. Jag är på TV! Felix stör en ingenjör, säsong 2, avsnitt 5.

Programmet spelades in för lite drygt ett år sedan, och jag har väntat på att det skulle sändas sedan dess. Kul att se resultatet. Och här, några ord om hur det var, hur det gick till ”behind the scenes”.

Som sagt, för ett år sedan. Då var jag gravid i sisådär 10:e veckan. Och mådde pyton. Samtidigt som det kändes för tidigt att något, så jag höll masken och sov i minibussen mellan tagningarna. Dessutom gjorde graviditeten att jag höll på att kräkas av kaffe, jag som i vanliga fall har klämt tre koppar före frukost. Det var lite av en plåga med scenen inne på kaffebaren, i ångorna av en espresso.

Graviditeten gjorde också att jag konditionen dalade snabbt. Det kändes lite pinsamt att knappt orka ta sig upp för backen vid cykeltävlingen och samtidigt kalla sig triathlet och träna för Ironman. Jag cyklade så jag fick blodsmak på slutet. Vet inte om jag verkligen körde ifrån Felix eller om han lät mig köra ifrån…

Cyklingen ja, planen var från början att vi skulle köra en liten triathlontävling, och eftersom simningen inte inte är min starkaste sida hade jag tränat hela sommaren för att simma snyggt (tack Daniel för coaching!). Väl i Italien var det svinkallt, regnade och blåste apa just den dagen vi skulle tävla, så det blev bara cykling. Jag fick i alla fall en lite prydligare simteknik med mig.

I början av programmet hämtar jag upp Felix vid stationen downtown Trento. Det syns inte så bra på bilderna, men det var morgon och ganska mycket trafik där. Medan vi väntade på att filmteamet skulle rigga kameror och allt körde jag lastbilen runt runt i kvarteren intill. Med i bilen var Corrado (verkstadschef där nere och han som meddelar tiderna i vår lastbilstävling, verkligen en supertrevlig person). Han verkade gilla att vara med om inspelningen, men kommenterade filmteamet där i bilen när han tyckte väntetiden blev lång: ”En jobbar och fem tittar på. Det är precis så vi gör här i Italien, och det är därför vår ekonomi gick åt skogen”. Jag kan bara hålla med. Det var långa väntetider. Och många gånger var det en som jobbade. Och fem som tittade på.

När vi sitter och pratar i lastbilen i början var det nog närmare trettio grader varmt i hytten. Det var varmt ute, och vi var sex personer i hytten: jag, Felix, en ljudtekniker, två kameramän och en febrig regissör. Och just det, AC:n var vi tvungna att ha avslagen eftersom den lät för mycket.

När vi körde hinderbanan fick inte ljudteknikern plats i hytten. Då fick han sitta i skåpet bak på lastbilen i stället.

Det fanns en alternativ start på programmet, när jag och Felix skulle mötas i Södertälje för att sedan åka ner till Italien. Den spelades in en månad efter filmningen i Italien. Jag fick order om att ha samma kläder på mig – och fick förstås inte igen blixtlåset på kjolen eftersom gravid-magen vuxit! Som tur var valdes inte denna början.

Till sist (för den här gången…): filmteamet var ett gäng på ungefär 10 supertrevliga personer. Men varje gång vi åt slet alla fram sina mobiler och satt och fipplade med dem istället för att prata med varandra. Har inte varit med om det när jag är bland mina ingenjörskompisar, trots att vi skulle vara teknik- och dator-nördar.

Programmet finns gratis på TV4 play i en vecka, och sedan en månad om man har premium (och det kan man testa gratis i en månad :) )

Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Om att bli störd av Felix – fifteen minutes och fame

  1. Jonas skriver:

    Det var verkligen roligt att se programmet! Jag har plåtat vid många inspelningar och det är ett mycket ”italienskt” arbetssätt, mycket väntan och titta på när någon jobbar :-)

    Kul att se dig igen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *