Kreativitet, mina vänner!

Kreativitet, mina vänner! Kreativitet!

Jag går hem från bussen genom mörkret. Jag bor på landet (det gatlyktorna sitter i stolpar av trä, och ledningarna hänger i luften mellan stolparna. Det gör det bara på landet). Jag är på väg hem från en sån där uppfriskande middag med vänner där kreativiteten flödade, för att använda ett uttryck jag inte riktigt gillar. Men en kreativ stämning var det verkligen!

Visst kan det vara kreativt att skapa med färg och form, att komponera barnkläder i glada färger och mönster, eller göra en målning. Men även att göra dessa saker kan vara att göra samma “gamla vanliga sak”.

Det jag just nu är på väg hem ifrån har varit verkligt kreativt! Det handlade om teknik – om frontpartier på tåg, om äggklockor som är “touch free”, om att räkna ut koldioxidförbrukning. Ni vet, när idéer får komma fram även fast de kanske inte är klockrena, och på något sätt förädlas de och kanske blir smarta saker när man vänt och vridit på dem ett tag och skrattat åt dem och med dem och sedan insett att fanken, det ligger nog något i det.

This entry was posted in inspiration, Teknik. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *