Jag är en 12 000-del så känd som Christina Aguilera

För ett tag sedan ringde det i min telefon. Mannen i andra änden kom från SVTs barnkanalen och öppnade med att säga “Det här är kanske ett lite ovanligt samtal”. SVT håller på att spela in en ny program-serie där barn ska få hjälp att lura sina föräldrar, Dunderbluffen kallas det. I programmet skulle ett barn få prata om sin (enligt utsaga väldigt otekniska) mamma, och få frågan om vem mamman var mest lik: Anna Pernestål Brenden (Årets Teknikkvinna 2011) eller Christina Aguilera.

Jag sa ok, ni får gärna visa en bild på mig och fråga. Det är kul att få representera tekniska kvinnor. Men samtidigt, jag kan inte låta bli att tycka att det är tråkigt att de inte kunde hitta någon lite mer känd kvinna som kunde få representera de tekniska? Visst, jag har varit med i ett par radio- och TV-program men det är inte mycket mediatid att skryta med.

För att få representera den otekniska sidan krävs att man är superkänd och får omkring 66 800 000 träffar på en google-sökning (som väl är någon slags mått på hur känd man är). För att representera den tekniska kvinnan räcker det med 5690, alltså en knapp 12 000-del så känd.

Trots att teknikerna och ingenjörerna gör ett väldigt viktigt jobb och bygger mycket av världen vi lever i.

This entry was posted in Träning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *