Hur man bygger ett vinnande lag

Jag var med i lagtävlingen the Griffin Trophy i helgen. Det är en utpräglad lagtävling, där man deltar i sju-mannalag. Tävlingen kräver lag-arbete, strategi och resursfördelning. Det är en stenhård kamp om topp-tio-placeringarna, och för att ha en chans måste man verkligen jobba som ett lag. Individuella prestationer tar laget en liten bit, men för att nå toppen måste laget jobba tillsammans.

Jag var med i tävlingen i helgen. Inslängd lite på ett bananskal en vecka före starten. På grund av olika anledningar bestod laget som till slut stod på startlinjen av ett fyra personer som kände varandra väl och tre som inte ens hade sett de andra på bild förrän vi samlades två timmar före starten. Jag själv fick göra en memoreringsövning för att minnas de andras namn (men säg inget om det till de andra!).

Trots det lyckades vi vinna hela skiten! En tävling i lagarbete och samarbete. Ännu mer imponerade blir jag av vår serie. Det är inte ovanligt att man i tävlingens fem deletapper har lite upp- och ner-resultat. Pallplatser och så något botten-napp. Vi vann en sträcka, men resten av serien var jämn: 7-7-7-8. Vilket borde betyda att det inte var tur.

Hur bygger man ett vinnande lag?

Jag tror att några viktiga faktorer (utan inbördes ordning) är:

1. Inställning till uppgiften. Vi hade samma inställning, samma mål: “All In”. Men samtidigt en ödmjukhet inför uppgiften. Vi var aldrig på något sätt säkra på att klara de uppgifter som vi prövades på. Däremot var vi alla säkra på att vi alltid skulle ge allt.

2. Tillit till de andra lagmedlemmarna. Vi litade verkligen på varandra. Förmodligen insåg vi tidigt (och utan att reflektera särskilt över det) att vi var tvungna att lita på varandra, lita på att att de andra också gav all in. Och känner man att man har gruppens förtroende är det lättare att göra ett bra jobb. Jag hörde ibland hur medlemmar i andra lag inte riktigt orkade satsa och ge av sig själv för laget. Det gjorde vi hela tiden.

3. Respekt för varandra. Vi respekterade varandra och varandras styrkor och svagheter. Hjälpte varandra när det behövdes och använde personers styrkor på rätt sätt. Eftersom vi inte kände varandra innan tävlingen var det viktigt att vi fick ett klimat i laget där det var ok både att visa sina svagheter och sina styrkor.

4. Prestigelöshet. Vi gick alla in med inställningen att “nu är vi ett lag”, det spelade ingen roll vem i laget som löste en uppgift – det var LAGET som gjorde det.

Man kan fundera över ledarskapet i laget, sju personer är ju så många att det behövs en ledare. Dessutom var vi fyra chefer och två projektledare i laget. Dömt att misslyckas. Men istället för en fight om ledarskapet växlade det mellan oss på ett väldigt naturligt sätt.

Självkart var det vansinnigt roligt att vinna, men det slog mig ändå i samma stund som de ropade upp vinnarlaget att det som betytt allra mest för mig var att ha fått vara med i ett så fantastiskt lag, att lära känna de andra och att få känna känslan av riktigt bra samarbete. 

This entry was posted in inspiration, Ledarskap, Tävling, Träning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *