Hej närvaro i nuet!

20140715_104721
Man ska leva i nuet, säger dom som vet. Dom där som är lugna och harmoniska och lyckliga. Ibland är det inte så förbannat lätt som det låter. Som när det är många saker man vill göra. Vara med sina barn – mata, vyssja, gå promenad, leka, busa, bada. Träna – springa, cykla, simma, lyfta vikter. Laga god mat och baka tunnbröd och göra ett bra jobb på jobbet och sy barnkläder och bygga en friggebod och läsa böcker och skriva artiklar och starta en skola – Sveriges bästa skola ska det bli. Till exempel.

Nu har jag nog hittat tillbaka tll min medicin. Med mjuka skor från Hoka och med bra iläggssula har jag överlistat min hälsporre och kan springa igen. Formen är urusel och passen är inte någon njutning. Ändå har jag känt hur glad jag blir av att springa, hur det ger mig energi!

Idag sprang jag intervaller, med klocka och setvila och mjölksyra. För första gången på två år (om man inte räknar lite spontan fartlek eller några backintervaller som jag gjorde “bara för att”). Två år. Och jag säger bara: Hej närvaro i nuet! Det var underbart!

Att vara här och nu hela tiden. Att kolla klockan. Att flåsa. Att få vila. Att få setvila. Att få mjölksyra. Att springa en nedvarvningsjogg som känns galet lång när man börjar men som känns rätt ok när man är klar. Att få stretcha ordentligt och att vara trött i benen.

Ps. på bilden stretchar jag. Jag är inte kissnödig.

This entry was posted in Träning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *